عنوان : شهردار: رضایت مردم نسبت به شش ماه قبل بیشتر شده است
تاريخ :
 ۱۳۹۸/۰۱/۲۸ 
ساعت : ۸:۴۱:۲۹

سه پلان از زندگی محمدرضا مهدلو شهردار زرند خواندنی و جالب توجه است. گرچه دوستان و نزدیکان او را بخوبی می شناسند اما بازخوانی این سه پلان برای هر خواننده و هر شهروند زرندی می تواند جالب توجه باشد.

پلان اول: حضور یک جوان محصل در عرصه دفاع مقدس و اسارتش در یکی از دوران های پرتلاطم انقلاب شکوهمند اسلامی

پلان دوم: آزادی و رهایی از بند رژیم بعث عراق، حضورش در دستگاههای اجرایی شهرستان، مدیریت در راه اندازی و شکل گیری خانه جوان و جوانانی که فعالیت های بیشمارشان در عرصه های اجتماعی، فرهنگی و هنری به روزهای موفق و درخشان مدیران آن مقطع تبدیل شده بود هر چند نامی از از دیده یا شنیده نمی شد. جوانان آنروز مدیران همتراز امروز او در دستگاههای تعیین کننده مدیریتی شهرستان هستند.

پلان سوم: حضور موثرش در سطح اول مدیریتی دستگاههای اجرایی شهرستان از جمله بخشداری، فرمانداری و در حال حاضر شهرداری زرند توانسته او را بعنوان چهره اول این روزهای شهر معرفی کند. در روزهای ابتدایی بهار سال جدید و در یک گفتگو برنامه ها و اقدامات او در شهرداری را بررسی و در معرض قضاوت همشهریانمان قرار دادیم.

  • با سلام و قدردانی از پذیرش این دعوت، جناب آقای شهردار با این سوال شروع میکنیم. به عنوان یک مدیر باسابقه فرمانداری را ترجیح می دهید یا شهرداری را؟

فرمانداری حیطه ای با  خصوصیات و چالش های سیاسی است، در حوزه مسائل سیاسی پاره ای اوقات سخت می توانی از پس آن برآیی گرچه در ظاهر یک موضوع ساده باشد، اما دغدغه آور است.

بطور مثال خواسته ها و مطالبات کارگری که هیچ چیزش دست شما نیست، تصمیم گرفتن در چنین شرایطی فشار روحی و روانی زیادی را به مدیر اجرایی وارد می کند. اخذ تصمیمات مهم بعضاً با شرایط متناقض  بسیار مهم است. تصمیماتی که ممکن است در پیشرفت یا عدم پیشرفت یک شهرستان به شدت تأثیرگذار باشد. این چالش ها در شهرداری کمتر است. اما نوع کار در شهرداری و جنس آن متفاوت است. در شهرداری اگر برخی آیتم ها در کنار یکدیگر باشند، نتایج مثبت و ملموس تری را می توان بدست آورد، مثلاً احداث یک پارک، نمود بهتری در شهر دارد و همه نیز آن را درک می کنند.

ـ کدام مدیریت خستگی روحی وکدام خستگی جسمی به همراه دارد؟

به جرات میتوانم بگویم در هر کدام از این دو حوزه هیچ خستگی به من دست نداده است، اما در فرمانداری نیروی مطالعاتی تحقیقاتی بیشتری می برد، ولی در شهرداری بیشتر توان در حوزه فیزیکی و حضور جسمی است.

ـ پذیرش مسئولیت در فرمانداری شما را در برابر حق الناس قرار می دهد یا خیر؟

طبیعی است که پذیرش مسئولیت در طول مدت کاری دغدغه های بسیار زیادی خواهد داشت و مسئله مهم حق الناس در حوزه مدیریتی برخی اوقات خواب را از چشم انسان بخصوص هر مدیری خواهد گرفت.

کم خوابی روی عملکردتان تاثیر نمی گذارد؟

نه، وقتی شما مدام در حال فعالیت هستید و این فعالیت رضایت عمومی را بدنبال خواهد داشت کم خوابی رنگ می بازد و هیچ اثری ندارد.

سه مشکل اساسی شهرداری کدامند؟

1ـ عدم امکان تهیه یک برنامه مدون در جذب اعتبارات

2ـ عدم جذب از نیروهای انسانی کاربردی تر در حوزه های مختلف شهرداری                                                               

3ـ کمبود اعتبارات در شهرداری

-سابق در شهر می گفتند حال شهر با فلانی خوب است یا بد، حال شهر با شما چگونه است؟
شما باید قضاوت کنید

خودتان چی فکر می کنید؟
من احساس می کنم به نسبت شش ماه قبل مردم حالشان بهتر و راضی تر هستند.

  • مهمترین دستاورد خودتان در طول این مدت در شهرداری چه بود؟

توانستیم سبک و شیوه ای متفاوت را بین نیروهای شهرداری پیاده کنیم، عادت غلط فقط به پرداخت حقوق اکتفا شود از بین رفته است. حرکت و تلاش نیروها هدفمند شده است. ایجاد رقابت های سالم بین واحدهای مختلف شهرداری توانمندی شان را چند برابر کرده و همه اینها به نتایج بسیار مثبتی منجر خواهد شد.

بطور مثال با شروع کار آسفالت معابر شهری که پیمانکار شروع به کار کرد، زیرسازی ها تمام شده بود و پیمانکار به شدت شاکی که ماشین آلات  معطل مانده اند، اما در مرحله دوم پرسنل شهرداری به گونه ای تلاش کردند که پیمانکار آسفالت، از حجم بالای کار خسته شده بود، این نشان دهنده این است که وجود رقابت و انگیزه  چقدر می توان بازدهی مثبت کاری منتج شود.

  • با واگذاری امور شهری به پیمانکاری موافقید یا خیر؟
    اجبارهای اداری وجود دارد که شهرداری بایستی به آن ورود کند. انتقادهای زیادی به ما وارد شد یکی اینکه شما مگر کارخانه آسفالت ندارید؟ پس چرا این کار را به آقای زنگی آبادی واگذارکردید؟ مگر برای کاهش هزینه ها کارخانه را گازسوز نکردید؟ و از این دست پرسش ها زیاد بود. باید توضیح بدهم که هر شهرداری دو نوع اعتبار دارد، یکی اعتبارات تملک دارایی که از طریق دولت واگذار می شود و شهرداری نیز همان مقدار تأمین می کند تا کار به پیمانکار واگذار شود. در غیر اینصورت اگر به صورت امانی کار شود، منابع برگشت می خورد. پس بهترین نوع کار برای جذب این اعتبارات کار پیمانی است.
  • وضعیت بودجه ی شهرداری در حال حاضر چطور است؟
    وصول بودجه در بخش مردمی ضعیف است متاسفانه در بخش وصول عوارض از مردم موفق نبوده ایم که امیدواریم با اعتماد بیشتر مردم به خادمان خود در شهرداری به وضعیت مطلوبتری در این حوزه رسیده تا امکان خدمات رسانی مناسب مطابق با شان و کرامت فراهم آید.

ـ بودجه شهرداری چقدر است؟

 در سال 98 پیش بینی ما به 400 میلیارد ریال رسیده است.

ـ اگر شرایط ایده آل را بخواهیم برای زرند تصور کنیم، این رقم برای زرند به چه رقمی باید برسد؟

با وجود بیش از 600 نفر پرسنل بیش از 60 درصد بودجه به حقوق اختصاص پیدا می کند که با هزار میلیارد ریال می توانیم شرایط خوبی را برای عمران شهری متصور شویم.

ـ بدهی های شهرداری را چه رقمی تشکیل می دهد؟

برخی بدهی ها نامحسوس است، به طور مثال بالغ بر 140 میلیارد ریال بدهی تأمین اجتماعی داریم. با رایزنی و پیگیری های نماینده محترم مردم در مجلس شورای اسلامی جرائم بخشیده شده که با تقسیط 8 میلیارد تومان قابل پرداخت است. اما با سعی و تلاش در فکر پرداخت بیمه پرسنل شهرداری هستیم که خوشبختانه سال 97 بیمه پرسنل را بطور کامل پرداختیم. اگر بتوانیم به تعهداتمان عمل کنیم و رابطه شهروند نیز با شهرداری در خصوص پرداخت عوارض بهبود پیدا کند حال شهر خیلی خوب می شود.

ـ مهمترین درخواست مردم از شهردار چیست؟

آسفالت

ـ اگر بخواهیم کارت زرد، سبز و قرمز به شهرداری بدهیم بدون شک در این مدت کوتاه و در حوزه آسفالت کارت سبز به شهرداری خواهیم داد اما یک سئوال مطرح است که آیا  این کار یک مانور است یا یک برنامه؟

این یک نیاز است و حق شهروندان محترم که به خوبی توانستیم با پیگیری و وصول قیر بتوانیم به مطالبات بحق مردم پاسخ مثبت بدهیم. اگرچه این موضوع دچار انحراف رسانه ای شد و عناوینی چون انقلاب آسفالت یا نهضت آسفالت به آن داده شد. اما با تلاش بی وقفه همکاران در شهرداری، زیرسازی های کامل این طرح به طور جدی توسط خودمان انجام گرفت که در طول این مدت 260  هزار مترمربع حجم آسفالت ریخته شده در معابر شهری در سال 97 یک رقم بسیار خوب است. به آقای دکتر فدایی استاندار محترم در جریان بازدید از این پروژه ها  هم گفتم اگر ما 4 سال به طور مداوم همین حجم از آسفالت را بریزیم، معابر ما هیچ نقصی نخواهند داشت و این جزو اولویت های برنامه ا ی ما در شهرداری به حساب می آید.

ـ وضعیت آسفالت خیابان ها چه می شود؟
درست است که آسفالت معابر اصلی ما وضعیت مناسبی ندارد، اما در این معابر و هنگام تردد خودرو خاک به هوا نمی شود و آزار و اذیت مردم را به همراه نخواهد داشت. اگرچه بلوار جانبازان وضعیت مناسبی ندارد، اما در همین طرح با آسفالت بلوار پارسیان این معبر شرایط بسیار مطلوبی پیدا کرده است.

ـ در شهر میدان بهتر است یا چهارراه؟
از نظر کارشناسان تعدد میادین یکی از عیوب معابر شهری است اما قطعاً میادین می توانند به زیبایی بصری بیشتری بینجامد. المان های میادین حس خوبی را در شهروندان ایجاد می کند. مثلاً میدان معلم که در دست بازسازی بود، بسیاری از همشهریان نگران حذفش بودند. اما وقتی حرف از بازسازی به میدان آمد کمی خیال مردم را راحت کرد.

ـ در موضوع بازسازی همین میدان معلم باید به شهرداری کارت زرد داد، چون که بدون توجه به نظرات کارشناسان به گونه ای عمل شد که هیچ دستاوردی نداشت. نظرتان چیست؟ تغییر زیادی  داده نشده و نظرات کارشناسان خلاف عمل شهرداری بوده و اگر میدان تغییر نمی کرد چیزی عوض نمی شد، طراحی ها کجا تأئید می شود؟

طراحی ها در حوزه خدمات شهری انجام گرفته است در ابتدا اجرای آب نمای موزیکال مطرح شد، اما با کارکرد میدان شهر ی مغایر بود و خلاف قوانین ترافیکی محسوب می شد. زیبایی بیش از حد میدان خلاف نظر کارشناسی است. ترمیم این میدان به منظور بهسازی قسمت های زیرین بود تا از احتمال خطرات آینده جلوگیری شود. به هر حال عمر مفید این میدان به اتمام رسیده بود و نیاز به ترمیم داشت که انجام شد.

ـ با توجه به تخریب سیل بندهای بخش شرقی زرند احتمال بروز خطر چقدر است؟ و شهرداری چه برنامه هایی برای ایجاد یا ترمیم سیل بند دارد؟

این دغدغه متأسفانه وجود دارد، چیزی حدود 6 ماه پیش پس از بازدید های میدانی به همه دستگاه های مجری از جمله آب منطقه ای هشدار دادیم و جلسات مختلفی نیز تشکیل شد. در حادثه ای که سال 95 رخ داد به دلیل تغییری که شرکت اینترکربن در باطله های ذغال سنگ داده بود، شاهد آن روان آب ها بسمت میدان حضرت امام(ره) بودیم که خوشبختانه مدت زمان بارش بگونه ای نبود که به یک فاجعه تبدیل شود.

حضور دستگاه های مختلف از جمله آب و فاضلاب شهری به دلیل ایجاد خط لوله های آب شهری بخشی از سیل بند بخش شرقی را تخریب کرده و خئد شهرداری نیز با واگذاری زمین به شهروندان یکی دیگر از مقصرین است. تهیه نقشه های جدید و پیگیری در خصوص ایجاد سیل بندهای مختلف از اقدامات تازه ای بود که خوشبختانه انجام شد و نتایج خوبی هم بهمراه داشت.

این مطلب قابل تأمل است که شهداد و زرند از جمله مناطق خطر سیل هستند. سیل بند شهرک زیتون و شهرک شهید باهنر همه به رودخانه معروف ماهانی منتقل می شوند که متأسفانه کارکرد خود را از دست داده اند و باید برای ایجاد مجدد و هموار شدن مسیل ها تلاش کنیم.

مهمترین دغدغه های شهردار چیست؟
یکی از دغدغه های فعلی ما حل مشکل سند زمین های واگذاری است که به اتفاق همکارانمان در شهرداری و مدیران محترم دستگاههای ذیربط در حال رفع موانع موجود هستیم.

فضای سبز دغدغه نیست؟
نمی خوام بگم دغدغه نیست قطعا همینطوره اما در اولویت بندی رتبه بعد خواهد بود

یه تعهداتی از قبل به شما رسیده فکر میکنید این تعهدات اشتباه بوده؟

هنرمون باید اینجا نشون بدیم. باید وقت گذاشت، وقت زیادی هم گذاشت، ولی متاسفانه همه این امور برای شهروند قابل مشاهده نیست  مثلا شما می دونین شهرک زیتون هنوز جزء مناطق شهری محسوب نمیشود و ما باید در قبال واگذاری پروانه ساختمان ساکنین محترم شهرک ها پاسخگو باشیم.

چه برنامه ای برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی دارید؟
دغدغه جدی ما در شهرداری همین است که از واگذاری بی مورد چنین املاکی بخصوص بستر رودخانه ها به شهروندان جلوگیری کنیم تا شاهد بروز حوادثی چون سیل استانهای گلستان و ایلام نباشیم.

  • آقای شهردار مسافرانی که وارد زرند میشوند مشکلات عمده ای از جمله اسکان، سرویس های بهداشتی، تابلوهای مسیر نما دارند واین یک کارت قرمز است که باید به شهرداری داد؟
    این انتقاد وارد است اما باید توضیح بدهم سازمان های مختلفی که در شهرداری به ارایه خدمات می پردازند خیلی از معایب را برطرف کرده اند از جمله نصب تابلوهای مسیر نما که یکی از مطالبات بحق مردم در سطح شهر بود. هر مسافرعبوری به زرند برای خروج از یک سمت به سمت دیگر شهر دچار مشکل می شد اما با تلاش و پیگیری همکاران ما در سازمان حمل و نقل این نقیصه برطرف شده، شاید برای شهروندان زرند عادی باشد ولی برای مسافرین بشدت تعیین کننده و راهگشاست. در سایر بخش ها نیز برای رفع نواقص در حال مطاله و بررسی هستیم.  

آقای شهردار برای نمونه یکی از مراکز مهم تفریحی شهر پارک شهید است اما امکان دسترسی مسافر به این فضا بسیار سخت است وهیچ نشانه ای برای استفاده از سرویس بهداشتی نیست. محل اسکان زیبای موقتی برای مسافران  در نظر گرفته نشده برنامه شما چیست؟
ببینید شهروندانمان به راحتی از این پارک استفاده می کنن اما می پذیرم که دسترسی مسافران مشکل است. به دلیل این که این فضا زمانی طراحی و احداث شده  اصلا این بحث وجود نداشت و بیشتر تفریح شهروند مد نظر بوده 60 سال قبل زرند شهری بن بست بود و مسافر پذیر نبود اما به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و اقدامات شایسته ای که در سالهای اخیر انجام گرفته خوشبختانه زرند به چهارراه ارتباطی فوق العاده ای تبدیل شده که باید برای جبران این نقیصه برنامه های عملیاتی تعربف کنیم.

-این برنامه عملیاتی که میفرمایید رو تشریح کنید؟

در سال جدید تلاش میکنیم با جلب نظر یک پیمانکار در محدوده بلوار جانبازان حدفاصل پل هوایی و میدان دانشگاه ایجاد یک خط عبور دوچرخه و پیاده روی و احداث پارک مسافر بعنوان دومین پارک تفریحی بزرگ شهر را بطور جدی پیگیری کنیم. همچنین احداث اماکن تجاری عرضه سوغاتی شهر در این محدوده از برنامه های جدی ما برای سال 98 خواهد بود.

-در حوزه کار فرهنگی هنری کارهای بسیار خوبی در شهر شکل گرفته اعم از ایجاد اماکن مذهبی ساخت مساجد  و می توان نمره قبولی داد اما در بخش احداث کتاب خانه ها، گالری ها، سالن های سینما و تئاتر که از شاخص های توسعه مناطق شهری  بشمار میروند برنامه جدی وجود نداشته شما برنامه ای دارید؟

حوزه فرهنگی حوزه ای گسترده است و هر کدام متولیان خود را دارند باید ببینیم برنامه سایر دستگاه های متولی  امور فرهنگی چیست؟ اونوقت ما بعنوان شهرداری هم در کنارشان خواهیم بود و هر کجا لازم باشد  هزینه هم  می کنیم  مثلا در خصوص احداث کتابخانه مرکزی شهر یکی از  شرکت های صنعتی با قبول پرداخت بخشی از اعتبار مورد نیاز در مرحله انجام بود اما مشکل زمین داشتند که شهرداری هم به کمک آمد و مشکل حل شد. بازسازی سالن سینما آزادی و احداث تماشاخانه شهر هم از اقدامات خوب شهرداری بود.

ضمن قدردانی اما شهرداری  رفسنجان در سال جدید مبلغ 150  میلیون تومان به اجرای تاتر و 100میلیون تومان به حوزه خوش نویسی کمک کرده شما برای این حوزه برنامه ای دارید یا خیر ؟

این مقایسه درستی نیست. اعتبارات شهرداری رفسنجان بعنوان یک شهر دارای فرمانداری ویژه با جمعیتی تقریبا دو برابر جمعیت شهری زرند، سه برابر بودجه شهرداری زرند است. شخصا علاقمند کمک به تولید و رونق بیشتر برنامه های هنری هستیم و امیدوارم شرایط مناسبش مهیا شود.

-شما فکر نمی کنید از حوزه فرهنگی برای کمک به جذب عوارض استفاده مناسبی نشده است؟

شاید یک بخش این باشد اما خیلی از شهروندان در قبال پرداخت عوارض 300هزارتومانی هم مقاومت میکنند  خیلی از همشهریانمان برای سرمایه گذاری شهرهای همجوار یا مرکز استان را انتخاب میکنند. یا برای تفکیک زمین حاضر به پرداخت عوارض شهرداری نیستند و این موضوع یکی از دلایل عدم توجه به آینده شهر است که باید اعتماد جلب کنیم و فرهنگ سازی شود.

  • نظرتان در مورد واگذاری مدیریت چیست؟ می توانید خیلی از امور را به بخش خصوصی واگذار کنید؟

آن هایی که شدنی باشدکاملا موافقم مثلا بخش عوارض شدنی است اگر بخش خصوصی ورود کند، پس از طی مراحل قانونی امکان واگذاری وجود دارد. ما هم استقبال می کنیم.

-حاضر هستید بخش فرهنگی رو واگذار کنید؟

قابل بحث و مذاکره است اگر در راستای سیاست های شهرداری باشد چرا که نه.

-جناب آقای شهردار از وقتی که در اختیار این رسانه قرار سپاسگزاریم.

من هم متقابلا ضمن تشکر آرزوی موفقیت دارم

 



بازگشت           چاپ چاپ      نظر دهی به خبر نظر دهی به خبر
 
پورتال شهرداری زرند
DOURAN Portal V3.9.8.211
V3.9.8.211